Papafood logo

Доставка по Дніпру з 10:00 до 22:00

Papafood logo
Цікаві факти про піцу

Цікаві факти про піцу

Цікаві факти про піцу

Піца є найпопулярнішою стравою в світі, яку люблять і діти, і дорослі. Тому не дивно що з нею пов'язано безліч цікавих фактів.

1. Піца спочатку була одною з страв для бідних людей. Її готували з досить простих інгредієнтів. Найчастіше це були коржики з грубого тісту з помідорами і спеціями.

2. Вважається, що піцу вперше приготували в Італії, але країни по всьому світу розробили свої власні регіональні рецепти. Наприклад, в Бразилії кухаря додають в страву зелений горошок, а у Франції - смажені яйця.

3. Піца займає почесне місце в Книзі Рекордів Гіннеса. Туди занесений працівник знаменитої на весь світ мережі ресторанів «Domino's». Він зміг приготувати 3 великі піци всього за 49,1 секунду.

4. У 2009 році в Італії було прийнято закон, який дозволяє готувати деякі рецепти піци виключно в Неаполі.

5. Найрізноманітніші начинки для піци стали широко використовуватися в США і Канаді. Цікаво те, що в самій Італії класичними вважаються всього два види цієї страви - Маргарита і Маринара.

6. Походження піци відносять до часів древніх греків і єгиптян, які готували її у вигляді коржа з ​​оливковою олією і спеціями.

На нашому сайті представлений великий асортимент піци з різноманітними начинками. Ви можете замовити піцу для ситного обіду, вечірки або вечері в колі сім'ї. Доставка піци дозволить поласувати цим смачним блюдом без необхідності годинами стояти біля плити. Оцініть неповторний смак піци прямо зараз, зробивши замовлення на сайті.


Опубліковано 3 роки тому
Статті