
Ступені прожарки стейка
Стейк - це смачна м'ясна страва, яка може мати різну ступінь прожарки. Ідеальна прожарка - це коли м'ясо залишається м'яким, ніжним і одночасно соковитим. Виділяють 7 основних ступенів прожарки стейків, які відрізняються між собою часом приготування і зовнішньої візуальної готовності.
1. Blue - майже сире м'ясо, має підрум'янену корочку.
2. Rare (з кров'ю) - обсмажування триває не більше 1 хвилини з кожного боку, всередині сире м'ясо.
3. Medium Rare (слабка прожарка) - один з найбільш популярних ступенів прожарки. Готується 2-3 хвилини з кожного боку. Відмінною рисою є золотава скоринка. М'ясо в середині має рожевий відтінок.
4. Medium (середня прожарка) - готується близько 4 хвилин. М'ясо виглядає сируватим, рясно виділяє сік.
5. Medium Well (майже просмажене) - повністю прожарений шматок м'яса, в середині стейка ледь помітні рожеві відтінки. Час обсмажування - 5 хвилин з двох сторін.
6. Well done (просмажене) - повна прожарка стейка. Зовні м'ясо має хрустку скоринку коричнево-бурого кольору. Усередині стейк світлий, може мати коричнево-сірі відтінки. У м'ясі відсутній сік. Час приготування - 6 хвилин.
7. Two well done (сильно просмажене) - м'ясо має темний колір, досить жорстке. Час готування - 10 хвилин з кожного боку.
Доставка стейків дозволить пообідати на роботі або повечеряти в колі близьких соковитою м'ясною стравою. Ви отримаєте стейк, який приготоаний професійними кухарями зі свіжого м'яса за традиційною рецептурою. Замовити стейк Дніпро можна будь-якого ступеня прожарки.
Опубліковано 1 рік тому